Ailelere ‘Temel Akaid' Semineri

Ailelere ‘Temel Akaid

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) aile seminerleri kapsamında, İlahiyatçı Savaş Güven tarafından ‘Temel Akaid' konulu bir seminer gerçekleştirildi.

AHİD’in Cuma akşamı gerçekleştirdiği kış programında konuğu İlahiyatçı Savaş Güven oldu. Dernek lokalinde gerçekleştirildi ‘Temel Akaid’ konularının işlendiği seminere çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 EHLİ BİDAT TOPLULUKLAR TERÖRİZME SEBEP OLDULAR

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlahiyatçı Savaş Güven, “Aile ile akaidin ne lakası var diyebilirsiniz. Ehl-i sünnet dışındaki toplulukların İslam coğrafyasında oluşturduğu sıkıntıları görüyoruz. Ehli bidat toplulukları dünyaya terörizme sebebiyet veriyorlar. Ülkemizde bu topluluklar aileyi de parçalayabiliyor. Evde sağlam bir itikat sahibi bireyler olmalıdır. İtikadı bozuk bireyler, bu tür topluluklara giren bireyler ailede de huzursuzluklara sebep oluyor” dedi.

 İMANDAN TAHKİKİ İMANA GEÇİŞİ SAĞLAR

Bütün İslami ilimlerin ortak amacının dünya ve ahiret mutluluğu olduğunun altını çizen Güven, “Akaid ve kelam ilmi aynı zamanda İslami itikat sistemine gafletle yada bilerek gayri İslami unsurların bombardımanına karşı akli ve nakli delillerle müdafaada bulunur. Müminin inancının taklidi imandan tahkiki imana geçişini sağlar”

 İTİKADİ SAPMALAR İNSANI KURTARMAZ

İslam alimlerinin şeri ilimleri 3’e ayırdıklarını aktaran Güven, “Bunlar Kuran ilimleri, Hadis ilimleri ve Fıkıh ilimleri. Fıkıh ilimleri de usulü fıkıh ve furuhu fıkıh olarak ikiye ayırılır. Akaid, furuhu fıkıh içerisinde yer alan itikadi hükümlerin temelini oluşturur. Furuhu fıkıhta aynı zamanda ameli ve ahlaki hükümler vardır. Ameli meselelerde Müslüman günah işlerse o dinden çıkmaz. Günahkar olur. İtikadi meselelerdeki yanlış yola sapmalar insanı kurtarmaz” açıklamalarında bulundu.

 Konferans sonunda katılımcılara aşure ikram edildi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24